Beoordeling geven

Heb jij een goede of juist slechte ervaring gehad met een makelaar? Laat dan je mening weten door een beoordeling over de makelaar te geven. Daarmee help je anderen die een goede makelaar zoeken.

Waarom beoordelen?

Niemand weet of een bepaalde makelaar erg goed is of dat je die maar beter niet kan inhuren. Dankzij jouw hulp maak je het makkelijk voor anderen om een goede keuze te maken. Om precies die makelaar te vinden die z’n werk goed doet en hetzelfde belangrijk vindt.

Wanneer je een beoordeling geeft verzoeken we jou om een paar vragen te beantwoorden. Dit duurt maximaal 3 minuten. Eenvoudig en snel.

Wat vragen we?

Allereerst kies je jouw makelaar en daarna kan je in je eigen woorden vertellen waarom je die makelaar goed of slecht vindt, en of je de makelaar aan iemand anders zou aanbevelen. Ook je mening over deze 5 punten willen we weten:

  • Enthousiasme
  • Snelheid van reageren
  • Afspraken nakomen
  • Creativiteit
  • Marktkennis

Daarmee wordt dan via onze unieke rekenmethode een cijfer bepaald. Samen met alle andere beoordelingen weten we dan wie de beste makelaar is.

Anoniem beoordelen?

Helaas, dat gaat niet door. Als jij graag wilt dat jouw informatie een andere koper of verkoper van een huis helpt bij het vinden van de beste makelaar, dan is anoniem eenvoudigweg niet geloofwaardig genoeg. Het belang van het kiezen voor de juiste makelaar bij het (ver)kopen van een huis is zo groot dat de kwaliteit van beoordelingen belangrijker is dan meer beoordelingen maar dan anoniem. Een makelaar krijgt pas een cijfer als er minstens 5 beoordelingen zijn gegeven. Dat is wel zo eerlijk.

FAQ

Mijn makelaar staat er niet tussen, kan ik dan wel een beoordeling geven?

Ja hoor, graag zelfs. Je zal worden gevraagd naar de kantoornaam en het emailadres van je makelaar. Wij voegen hem automatisch toe. De makelaar zal er over geïnformeerd worden en kan zelf zijn overige gegevens aanvullen.

Kan ik mijn beoordeling ook anoniem geven?

Nee, dat kan niet. Het is erg belangrijk dat mensen die op zoek zijn naar de beste makelaar informatie krijgen waar ze op kunnen vertrouwen. Een anonieme beoordeling is niet geloofwaardig. We vragen daarom om je voor- en achternaam.

Ik ontvang de bevestigingsmail niet. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Die kans is erg klein, waarschijnlijk is de bevestigingsemail in een spamfilter terecht gekomen. We weten dat emailaccounts op gmail en hotmail hier (te) vaak last van hebben. Controleer eerst aub je spamfolder. Wanneer je jouw beoordeling niet activeert krijg je éénmalig een herinnersemail.

Nog steeds niet gelukt? Neem dan contact met ons op, dan sturen we de bevestigingsemail nog een keer vanaf een andere server, misschien dat dat verschil maakt. Excuses voor de overlast.

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan?

Jouw gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je beoordeling goed weer te geven op de website. Veder kan de informatie gebruikt worden door WIDBM om te verifiëren of de beoordeling echt is.

Jouw e-mailadres of andere gegevens worden niet verstrekt aan derden of aan de makelaar. Tenzij je jouw informatie zelf invult in het contactformulier om in contact te komen met een makelaar. Bij een eventueel gerechterlijk bevel zullen de gegevens overhandigd worden aan de overheidsinstantie.

Indien er een samenwerking is, of aangegaan wordt met een andere partij voor (makelaars)beoordelingen kunnen jouw naam en de beoordeling met hen gedeeld worden.

Commissie van Toezicht

  • Guido Thys - Bedrijfsverloskundige
  • Arjan Terpstra - Digitaal strateeg
  • Diederik Briedé - Advocaat
  • André van Eerden - Financieel expert

De commissie van toezicht controleert op de objectiviteit en onafhankelijkheid van WieIsDeBesteMakelaar.nl. Brancheverenigingen of franchiseorganisaties in de makelaardij hebben geen invloed op de beoordelingen op WIDBM.