FAQ

De veelgestelde vragen zijn opgedeeld in de categoriën consumenten en makelaars. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag hier.

Consumenten FAQ

Mijn makelaar staat er niet tussen, kan ik dan wel een beoordeling geven?

Ja hoor, graag zelfs. Je zal worden gevraagd naar de kantoornaam en het emailadres van je makelaar. Wij voegen hem automatisch toe. De makelaar zal er over geïnformeerd worden en kan zelf zijn overige gegevens aanvullen.

Kan ik mijn beoordeling ook anoniem geven?

Nee, dat kan niet. Het is erg belangrijk dat mensen die op zoek zijn naar de beste makelaar informatie krijgen waar ze op kunnen vertrouwen. Een anonieme beoordeling is niet geloofwaardig. We vragen daarom om je voor- en achternaam.

Ik ontvang de bevestigingsmail niet. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Die kans is erg klein, waarschijnlijk is de bevestigingsemail in een spamfilter terecht gekomen. We weten dat emailaccounts op gmail en hotmail hier (te) vaak last van hebben. Controleer eerst aub je spamfolder. Wanneer je jouw beoordeling niet activeert krijg je éénmalig een herinnersemail.

Nog steeds niet gelukt? Neem dan contact met ons op, dan sturen we de bevestigingsemail nog een keer vanaf een andere server, misschien dat dat verschil maakt. Excuses voor de overlast.

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan?

Jouw gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je beoordeling goed weer te geven op de website. Veder kan de informatie gebruikt worden door WIDBM om te verifiëren of de beoordeling echt is.

Jouw e-mailadres of andere gegevens worden niet verstrekt aan derden of aan de makelaar. Tenzij je jouw informatie zelf invult in het contactformulier om in contact te komen met een makelaar. Bij een eventueel gerechterlijk bevel zullen de gegevens overhandigd worden aan de overheidsinstantie.

Indien er een samenwerking is, of aangegaan wordt met een andere partij voor (makelaars)beoordelingen kunnen jouw naam en de beoordeling met hen gedeeld worden.

Makelaars FAQ

Mijn gegevens kloppen niet, hoe kan ik dat aanpassen?

Dit kan eenvoudig door in te loggen op de website als kantooreigenaar. Heb je nog geen login gegevens? Ga dan naar de vermeleding van je kantoor op WIDBM en claim jouw pagina. Na de claim krijg je de inloggevens om je kantoorinformatie te beheren.

Hoe kan ik mijn kantoor toevoegen?

Als je kantoor er (echt) niet tussen staat, dan kan je die via deze url toevoegen: http://wieisdebestemakelaar.nl/index.php?option=com_bestrealestatecompanies&view=newcompany
Na handmatige controle wordt het kantoor toegevoegd en kan je het 'claimen', zodat je kan inloggen en de gegevens kan beheren.
Wanneer je ingelogt bent krijg je de url die je kan gebruiken om beoordelingen te verzamelen.

Moet ik als makelaar betalen voor beoordelingen?

Nee. Je kan WieIsDeBesteMakelaar.nl prima inzetten voor gratis klanttevredenheidsonderzoek. Met de premium functionaliteiten haal je wel meer voordeel uit de beoordelingen en je vindbaarheid via Google.

Hoe wordt de gemiddelde score berekend?

Als makelaar heb je minimaal 5 beoordelingen nodig om een gemiddelde score te krijgen.
De gemiddelde score wordt berekend over de laatste 300 dagen. Oudere beoordelingen zijn niet relevant genoeg meer om mee te tellen bij de gemiddelde score. Ze blijven uiteraard wel zichtbaar bij het kantoor/makelaar.

Hoe kan ik bovenaan de pagina van mijn plaats staan?

Er zijn twee manieren om bovenaan de pagina van een bepaalde plaats te komen staan.

De makkelijkste optie is om te adverteren. Wanneer er gezocht wordt naar een makelaar in een bepaalde plaats, dan is de bovenste positie 'te koop'. Neem contact met ons op voor de tarieven (die verschillen op basis van het inwonersaantal van de plaats).

Om in je vestigingsplaats bovenaan te staan heb je de hoogste gemiddelde score voor die plaats nodig, op basis van beoordelingen.

Om bovenaan te komen staan in plaatsen die binnen jouw werkgebied vallen (alleen bij een premium account) geldt ook dat je, voor die plaats, de hoogste gemiddelde score dient te hebben.

Kan mijn kantoor onder meerdere plaatsen zichtbaar worden waar ik ook actief ben?

Ja dat kan, het is beschikbaar bij het premium account.
Jouw kantoor is dan vindbaar in 10 extra plaatsen, je werkgebeid, die je zelf kan beheren.

Wat betaal ik voor de klantgegevens van iemand die contact met mij wil?

Niets! WIDBM wil graag aan consumenten laten zien welke makelaar goed werk verricht, op basis van beoordelingen van klanten. Hiermee is de koper, de verkoper en de makelaar geholpen. De makelaardij heeft het al moeilijk genoeg.

Het Tiara ID bij mijn kantoorinformatie klopt niet.

Het kan zijn dat jouw Tiara ID, wat je in de widget code gebruikt, bij ons niet bekend is. Ga naar je kantoorgegevens op WIDBM en voer je Tiara ID in (of stuur een bericht naar ons). Vanaf dat moment zal de widget zichtbaar zijn op je site. Het kan ook zijn dat je nog geen beoordelingen hebt. Ook dan wordt de widget niet getoond. Vraag aan je klanten of ze jou een beoordeling willen geven op WieIsDeBesteMakelaar.nl

Wanneer kan een beoordeling verwijderd worden?

Indien iemand een beoordeling geeft die 'niet door de beugel kan' is het mogelijk dat die wordt verwijderd. Hieronder verstaan wij schelden, racisme, op de persoon spelen ipv de dienstverlening en eigenlijk alle andere dingen die onder fatsoensnormen vallen.

Het niet bekend zijn met de naam van degene die de beoordeling heeft gegeven is geen reden tot verwijderen van de beoordeling. Allereerst hoeft de betreffende persoon geen (betalende) klant geweest te zijn. Daarnaast komt het helaas voor dat iemand niet de eigen naam gebruikt. Meestal in combinatie met een negatieve beoordeling, en dat doen ze dan om er voor te zorgen dat de makelaar geen contact op gaat nemen. Hoewel we dat in eerste instantie betreuren, kunnen we het goed begrijpen.

WIDBM is bovenal een platform voor de consument om zijn/haar mening over de makelaar te kunnen uiten.

Commissie van Toezicht

  • Guido Thys - Bedrijfsverloskundige
  • Arjan Terpstra - Digitaal strateeg
  • Diederik Briedé - Advocaat
  • André van Eerden - Financieel expert

De commissie van toezicht controleert op de objectiviteit en onafhankelijkheid van WieIsDeBesteMakelaar.nl. Brancheverenigingen of franchiseorganisaties in de makelaardij hebben geen invloed op de beoordelingen op WIDBM.