Voor consumenten

Er is niets vervelender dan een huis te kopen of verkopen in samenwerking met een makelaar die er niets van bakt. Om het kaf van het koren te scheiden is er WIDBM.

Door ervaringen met makelaars te delen op deze site help je anderen een goede keuze te maken.

Voordat je een makelaar kiest, kijk dan eerst even naar de reviews, testimonials of beoordelingen die ze hebben gekregen!

Samen zorgen we er voor dat malafide makelaars duidelijk in beeld komen, net zoals de erg goede makelaars. Vervolgens kan je zelf kiezen met wie je het liefste wilt samenwerken...

Beoordeling geven

Wanneer je een beoordeling geeft verzoeken we jou om een paar vragen te beantwoorden. Dit duurt maximaal 3 minuten. Eenvoudig en snel.

Allereerst kies je welke makelaar binenn het kantoor jou geholpen heeft en kan je in je eigen woorden vertellen waarom je die makelaar goed of slecht vindt, en of je de makelaar aan iemand anders zou aanbevelen.

Ook je mening over deze 5 punten willen we weten:

  • Enthousiasme
  • Snelheid van reageren
  • Afspraken nakomen
  • Creativiteit
  • Marktkennis

Daarmee wordt dan een cijfer bepaald. Samen met alle andere beoordelingen weten we dan wie de beste makelaar is.

Liever anoniem?

Helaas, dat gaat niet door. Als jij graag wilt dat jouw informatie een andere koper of verkoper van een huis helpt bij het vinden van de beste makelaar, dan is anoniem eenvoudigweg niet geloofwaardig genoeg. Het belang van het kiezen voor de juiste makelaar bij het (ver)kopen van een huis is zo groot dat de kwaliteit van beoordelingen belangrijker is dan meer beoordelingen maar dan anoniem.

Een makelaar krijgt een gemiddeld cijfer als er minstens 5 beoordelingen zijn gegeven. Dat is wel zo eerlijk.

Help mee en geef nu jouw mening over je makelaar!

Veelgestelde vragen

Mijn makelaar staat er niet tussen, kan ik dan wel een beoordeling geven?

Ja hoor, graag zelfs. Je zal worden gevraagd naar de kantoornaam en het emailadres van je makelaar. Wij voegen hem automatisch toe. De makelaar zal er over geïnformeerd worden en kan zelf zijn overige gegevens aanvullen.

Kan ik mijn beoordeling ook anoniem geven?

Nee, dat kan niet. Het is erg belangrijk dat mensen die op zoek zijn naar de beste makelaar informatie krijgen waar ze op kunnen vertrouwen. Een anonieme beoordeling is niet geloofwaardig. We vragen daarom om je voor- en achternaam.

Ik ontvang de bevestigingsmail niet. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Die kans is erg klein, waarschijnlijk is de bevestigingsemail in een spamfilter terecht gekomen. We weten dat emailaccounts op gmail en hotmail hier (te) vaak last van hebben. Controleer eerst aub je spamfolder. Wanneer je jouw beoordeling niet activeert krijg je éénmalig een herinnersemail.

Nog steeds niet gelukt? Neem dan contact met ons op, dan sturen we de bevestigingsemail nog een keer vanaf een andere server, misschien dat dat verschil maakt. Excuses voor de overlast.

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan?

Jouw gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je beoordeling goed weer te geven op de website. Veder kan de informatie gebruikt worden door WIDBM om te verifiëren of de beoordeling echt is.

Jouw e-mailadres of andere gegevens worden niet verstrekt aan derden of aan de makelaar. Tenzij je jouw informatie zelf invult in het contactformulier om in contact te komen met een makelaar. Bij een eventueel gerechterlijk bevel zullen de gegevens overhandigd worden aan de overheidsinstantie.

Indien er een samenwerking is, of aangegaan wordt met een andere partij voor (makelaars)beoordelingen kunnen jouw naam en de beoordeling met hen gedeeld worden.

Commissie van Toezicht

  • Guido Thys - Bedrijfsverloskundige
  • Arjan Terpstra - Digitaal strateeg
  • Diederik Briedé - Advocaat
  • André van Eerden - Financieel expert

De commissie van toezicht controleert op de objectiviteit en onafhankelijkheid van WieIsDeBesteMakelaar.nl. Brancheverenigingen of franchiseorganisaties in de makelaardij hebben geen invloed op de beoordelingen op WIDBM.